Buurtsteun Welten/Benzenrade

Startbijeenkomst Buurtsteun overtreft alle verwachtingen: meer dan 50 bezoekers die willen bijdragen !

 

‘Wat kan ik bijdragen?’, ‘Geweldig initiatief’, Waar kan ik me aanmelden?’
Zomaar wat uitspraken van bezoekers van de eerste bijeenkomst van Buurtsteun op 28 januari. Meer dan 50 mensen kwamen tussen 14.00 en 16.00 een kijkje nemen in het gemeenschapshuis: nieuwsgierig naar de bedoeling.

Voor iedereen was er een gratis kop soep (groenten of tomaten) en volop gelegenheid om eens met anderen te praten over hoe we in onze wijk met elkaar omgaan. Over hoe we anderen kunnen helpen met boodschappen doen, hond uitlaten als nodig, een kleine reparatie uitvoeren of een lamp vervangen. Over hoe we samen iets kunnen gaan doen: sjoelen, wandelen of een uitstapje organiseren.

De wensen en suggesties die zijn gedaan (er was een ware wensboom) tijdens de bijeenkomst, gebruiken we om te onderzoeken wat nodig en mogelijk is. Want zeker in het begin hebben we nog veel werk te verzetten. Daarom is gekozen om eerst te verkennen welke vragen er leven en mensen bij elkaar te brengen. Van wijkagent en professionele ondersteuners (van het sociale buurtteam) tot en met vrijwilligers van Zonnebloem, Buurtgericht Welten/Benzenrade en vooral ook: wijkbewoners.

Samen voor en met elkaar zorgen: dat is waar het omgaat bij Buurtsteun. En dat staat of valt met het bij elkaar bijbrengen van Vraag en Aanbod. Daar is 28 januari een heel goed begin mee gemaakt. Hoewel er -opvallend- meer aanbieders waren dan vragen. Volgens ervaringsdeskundigen is dat echter normaal. Vraagverlegenheid is de term daarvoor: een bepaalde terughoudendheid om vragen te stellen. Maar geen probleem: zeker in het begin is dat wennen. We zijn blijkbaar niet meer gewend om anderen te vragen om een beetje ondersteuning….

Daarom is het hartverwarmend te merken hoeveel mensen en organisaties een bijdrage willen leveren.
Zoals, naast zoveel wijkbewoners,  Plus supermarkt Welten; zij sponsort de groente voor de soep!

De komende weken gaan we verkennen en in kaart brengen, hoe we vraag en aanbod met elkaar in contact kunnen brengen. Sowieso willen we -als organisatie- eerst een beeld hebben van het aanbod: o.a. van alle briefjes die zijn ingevuld op de inloopmiddag  En hoe organiseren we dat?  Wie kan wat doen? En wat is er in Welten, Benzenrade en Heerlen beschikbaar waar we gebruik van kunnen maken.

Wat betreft vragen, wensen en behoeften willen we binnenkort nog een oproep doen in de Welterkoerier. Maar ook tijdens de Buurtsteun-bijeenkomst kunt u deze inbrengen. Of mailen buurtsteunwelten@gmail.com  of via de website van BWWB insturen. Of bellen: 06-16800025 Ook namens anderen of met heel andere ideeën of onderwerpen. Of als u gewoon eens wilt kennismaken of meer wilt weten over Buurtsteun.

We willen iedereen bedanken voor hun komst en voor de vele handjes hulp die we gehad hebben! Het was hartverwarmend!

De komende weken is er elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag van Buurtsteun in het Gemeenschapshuis. Onder het motto: kom eens op de soep. Openbaar en voor iedereen. 

Loop eens binnen, u bent van harte welkom!

U kunt de ontwikkelingen volgen op de website van Buurtgericht Werken Welten/Benzenrade

logo_buurtsteun BWWB

 

Deze pagina delen

    Laat een reactie achter


    Voordat u op \"Verzenden\" klikt, los onderstaande som a.u.b. op om reclameberichten op deze website te voorkomen.