Winkelwagen 0

Seks en seksualiteit na 60 jaar - BGW Apotheek Online

Algemeen wordt aangenomen dat het seksuele leven bestemd is voor jonge mannen en vrouwen. In een poging om hun fysiologische behoeften te bevredigen, hebben jongeren actief seks en bij het bereiken van de hoge leeftijd stoppen ze volledig met intieme contacten.
Deskundigen uit de ontwikkelde landen van de wereld zijn echter van mening dat je op oudere leeftijd geen einde moet maken aan seks. In de regel wil minstens 40 % van de ouderen een regelmatig seksueel leven leiden.

Volgens een gezamenlijke studie van een aantal Duitse onderzoeksinstellingen, waaronder de Humboldt Universiteit van Berlijn en het Charité Klinisch Centrum, heeft bijna een derde van de mensen tussen 60 en 80 jaar een actief seksueel leven en beleeft niet minder plezier dan jonge mensen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Maar voor velen is dit een taboe en mensen weigeren intimiteit wanneer ze de oude dag bereiken.

Wat is het probleem van verminderde seksuele activiteit na 60 jaar?

De natuurlijke veroudering van het lichaam van zowel mannen als vrouwen hangt samen met een aantal fysiologische veranderingen.

Vrouwen maken de periodes van de menopauze en de postmenopauze door. Tijdens de postmenopauze kunnen seksuele handelingen branderigheid en pijn veroorzaken omdat de klieren die voor de smering zorgen niet meer zo goed werken. Droogheid van de geslachtsorganen veroorzaakt ongemak, waardoor vrouwen bang zijn om intimiteit te hebben. Maar het nemen van aanvullende geneesmiddelen, zoals hormonen, Viagra voor vrouwen helpt om deze symptomen het hoofd te bieden. Voor dit probleem kunt u terecht bij een gynaecoloog die uw probleem kan oplossen.

Ook mannen maken een natuurlijke verouderingsfase door, die gepaard kan gaan met de zogenaamde "mannelijke menopauze". Tegen de achtergrond van een daling van het testosteron en ziekten van het cardiovasculaire systeem, verslechtert de erectiele functie. Veel mannen schamen zich voor dit probleem en zien af van intimiteit, hoewel ze graag seks willen hebben. Maar ook dit is geen probleem. Er zijn meer dan 30 verschillende geneesmiddelen op de markt (die absoluut onschadelijk zijn voor het lichaam), waarmee u dit probleem kunt overwinnen.

Volgens medische deskundigen neemt de behoefte aan intimiteit en genot met de jaren niet af. Ook na 65 jaar blijft seksuele gezondheid een belangrijk aspect van psychologisch en lichamelijk welzijn.

Maar het voortzetten van een kwalitatief seksueel leven op middelbare leeftijd is het resultaat van een vertrouwensrelatie met een partner en een goede gezondheid.

Psychologische problemen, die vaak de reden zijn van seksuele disfunctie, moeten evenveel tijd krijgen als fysiologische. Een bezoek aan een psycholoog en/of een seksuoloog in geval van problemen op seksueel gebied is dus een must, en niet alleen, maar samen met een seksuele partner.

Vandaag de dag is er bijna geen seksuele pathologie die de geneeskunde niet zou kunnen behandelen. Schaamt u zich daarom niet voor uw seksualiteit en uw natuurlijke begeerte. Seks is niet alleen een onderdeel van de voortplantingsfunctie voor de voortzetting van het leven. Het is een fysiologische behoefte die het leven verlengt en beter maakt, vooral na 60 jaar.


Terug naar blog