Winkelwagen 0

Gezondheid voor het hele gezin - BGW Apotheek Online

Er heerst een wijdverbreid misverstand dat een gezonde levensstijl, het in de gaten houden van de gezondheid en regelmatige doktersbezoeken veel tijd kosten en extra inspanning vergen.

Maar het goede nieuws is dat een paar kleine veranderingen in levensstijl kunnen leiden tot gezonde gewoonten en een betere gezondheid van het gezin.

Let allereerst op met welke gezondheidsproblemen uw gezinsleden te kampen hebben. Veel ouders houden de gezondheid van hun kinderen in de gaten en vergeten volledig zichzelf en hun fysiologische behoeften. En nu hebben we het ook over de seksuele gezondheid. Immers, de seksuele gezondheid en regelmatige intimiteit van ouders is een gezonde relatie, een goed humeur, een sterke immuniteit en een stabiele psychologische band. Na analyse van de klachten van honderden gezinspatiënten tijdens hun bezoeken aan artsen en psychologen, kunnen we met een gerust hart zeggen dat elke tweede patiënt problemen heeft in zijn of haar seksuele leven. En dit beïnvloedt zijn fysieke en psychologische gezondheid.

Dus, een van de belangrijke punten voor het verbeteren van de gezondheid van het hele gezin is het analyseren van de problemen en behoeften van elk van de leden.
Het is ook heel belangrijk om aandacht te besteden aan het dieet. Het is immers het voedingspatroon dat van invloed is op de hoeveelheid energie die gedurende de dag nodig is. En voeding is niet alleen energie, maar ook de gezondheid van het cardiovasculaire systeem, het maag-darmkanaal en het endocriene systeem.

Daarom moet de voeding van elk gezinslid compleet en gevarieerd zijn. Kinderen hebben meer vitaminen, mineralen, vetten voor de hersenfunctie en koolhydraten voor energie nodig. Volwassenen hebben meer mineralen, vetzuren en eiwitten nodig. Koolhydraatbeperking voor volwassenen is een must, aangezien koolhydraten de bloedsuikerspiegel verhogen en tot zwaarlijvigheid leiden.

Sport en activiteiten zijn belangrijke elementen voor de gezondheid van het hele gezin. Breng uw vrije dagen actief door. Wandel meer, fiets, speel met kinderen. Hoe meer beweging en activiteit, hoe beter. Lichaamsbeweging geeft energie, verbetert de hartfunctie, verbrandt extra calorieën en draagt bij tot een betere gewrichtsfunctie. U moet de gewrichten, ligamenten en spieren regelmatig belasten om in goede conditie te blijven.

Bezoek aan een arts. Meestal vergeten veel mensen een dokter als ze gezond zijn. Dat is niet juist. Elke ziekte is gemakkelijker te voorkomen dan te genezen. Bovendien is het niet alleen gemakkelijker en sneller, maar ook goedkoper. En als u wilt dat uw gezin gezond is, ga dan regelmatig naar de huisarts, neem laboratoriumbloedtesten, controleer de gezondheid van de inwendige organen: maag-darmkanaal, hart, nieren, lever. Soms is het beter 100 euro uit te geven voor een bezoek aan de dokter dan 1000 euro of meer uit te geven aan medicijnen.

Ledereen kent deze basisregels, maar weinigen volgen ze op. Maar als je erover nadenkt, doe je al hetzelfde. U hoeft alleen maar alle handelingen te structureren en na te denken over hoe u het beter kunt doen voor uw dierbaren.


Terug naar blog