Muurschildering in Douve Weien/Aarveld/Bekkerveld

De zijgevel van Benzenraderweg 201 (bij de nieuwe rotonde met de Burg. Waszinkstraat) heeft een muurschildering gekregen.
Het ontwerp is een eerbetoon aan kunstenaar Remi Vervloet , oud bewoner Benzenraderweg en oud lid van RKSV Bekkerveld.

Dankzij goede samenwerking tussen kuS (kunstencentrum Signe), de kunstenaars Vincent Lancee, Dave de Leeuw en Hans Keuls, Gemeente Heerlen  en de wijkraden van Aarveld/Bekkerveld en Douve Weien/Caumerveld én de eigenaar, is het pand begin augustus voorzien van een muurschildering.
Al tijdens het schilderen trok het werk veel aandacht: mensen bleven staan, fietsers stapten af en auto’s reden een extra rondje over de rotonde. De schildering is dan ook letterlijk ‘spraakmakend’: iedereen heeft er een mening over. De een vindt het prachtig, een ander juist weer niet. En dat mag natuurlijk ook bij een kunstwerk !

Dat laatste benadrukte wethouder Barry Braeken nog eens bij de ‘onthulling’ op 11 augustus.
Voorafgaand gaf Hans Keuls een toelichting op het project waarin jonge kunstenaars gestimuleerd worden in hun ontwikkeling. Precies wat Remi Vervloet, aan wie de schildering een hommage is, ook deed: “Vooral doorgaan !”.
Tenslotte droeg John Bovendeert het gedicht “Hij zoende overal” voor, dat hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven had.

 

Deze pagina delen

    Comments are closed.