Hoensbroekse luisterliedjes

We hadden een plan en nu hebben we een koers!

In twee bijeenkomsten (8 maart en 7 april) hebben we het idee van een Hoensbroekse CD aan jullie verteld,hebben we een film over activiteiten in Hoensbroek gezien, hebben we poëzie voorgedragen en muziek gemaakt.En we hebben met elkaar overlegd.

Het plan dat wij (Lian en Herman) hadden bedacht, een CD die Hoensbroekse verhalen vertelt en waaraan ieder kan bijdragen, is aangevuld en verrijkt. Ivo Rosbeek kwam met een inspirerend perspectief: wat als we eens met zijn allen gedurende een zekere periode een rondreis zouden maken langs plekken in Hoensbroek en daarmee een proces op gang brengen waarin de liedjes die we beogen, vanzelf gaan groeien?

We gaan dus op reis en nodigen jullie allemaal uit, met ons mee te gaan. De plaatsen waarlangs de reis zal gaan, hebben we nog niet vastgelegd, maar we beginnen in het natuurgebied De Koumen – Mijnberg, en wel op zondag 2 juli a.s.
We verzamelen op de parkeerplaats bij het zwembad, tegenover het natuurgebied en vertrekken vandaar om 14 u.
We vragen jullie papier en pen mee te brengen, en wat de muzikanten betreft ook je instrument en eventueel muziekpapier en potlood. En vooral: breng goede zin en een open geest mee. Alles wat we tegenkomen kan van belang zijn en ons verder helpen in de richting van mooie liedjes uit Hoensbroeks ziel, liedjes die de tijd een poosje kunnen doorstaan.

Lees de hele brief.

 

Deze pagina delen

    Comments are closed.