Klik op de naam om de website in een apart venster te openen.

Thuisafgehaald

“Thuisafgehaald maakt het mogelijk om je kookkunsten te delen met mensen bij jou in de buurt. Of je nu culinaire hoogstandjes maakt, of macaroni met kaas… hier kun je je maaltijd delen met je buren. Geen zin om te koken? Kijk hier wat er aangeboden wordt en je hebt zo iets lekkers op je bord.
Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt! Deel, proef en geniet! ”
Het aantal thuiskoks in Heerlen is nog niet zo groot, maar je moet ergens beginnen ….

We helpen

“WeHelpen is opgezet als een marktplaats met slimme functies voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp, aangevuld met gerichte informatie aan hulpverleners en hulpbehoevenden. De hulp wordt beloond met credits, die u kunt doneren aan een ander of aan het WeHelpen-fonds, kunt besteden aan de mensen die u helpen of lokaal kunt verzilveren.”
Ook hier geldt dat het aantal deelnemers nog niet zo groot is, maar wie weet.

Zorg voor elkaar

Mensen de zorg en hulp bieden die ze verdienen. Dát doet Zorgvoorelkaar. Door mensen met elkaar in contact te brengen, komt vraag naar en aanbod van zorg en hulp samen. Zo draagt Zorgvoorelkaar haar steentje bij aan een zorgzame samenleving in Nederland.
Je kunt zowel zoeken naar hupvragen als hulpaanbod, binnen een zelf aan te geven straal rond postcode of woonplaats.

Buurtlink

Waarschijnlijk wel bekend: voor nieuwtjes, oproepen, vraag & aanbod enzovoort uit je eigen buurt. Vul de postcode in en krijg berichten uit je eigen buurt.

Klusjes regio 045

Een opmerkelijk initiatief: twee jongens uit de derde klas middelbare school melden zich via Facebook aan om klusjes te doen tegen een redelijke vergoeding.

Buurthulpen

De buurthulpen bieden ondersteuning en aandacht aan buurtbewoners in MSP, de Passart en Hoensbroek. Het gaat om mensen met een minimuminkomen die geen (of niet voortdurend) een beroep kunnen doen op hun familie of vriendenkring. De buurthulpen kunnen helpen, zoals bij kleine klusjes in huis, de hond uitlaten of een recept ophalen bij de apotheek.

Hulptroepen

De Hulptroepen (Zuid Limburg) bieden een vangnet van Mensen die andere Mensen helpen.
Is er een hulpvraag? Dan wordt er een bericht uitgestuurd naar iedereen die zich opgegeven heeft.
Zij die kunnen helpen kunnen dan reageren en worden in contact gebracht met hen die de hulp vragen.

 

 

Weet je nog een interessante website ? Geef het door via het contactformulier in het menu ‘Contact’

 

Deze pagina delen